Data & Video for moving objects 

Data & Video for moving objects

MOVILOG introduceert de nieuwe BM22 remvertragingsmeter

MOVILOG introduceert de nieuwe BM22 remvertragingsmeter

Movilog introduceert een nieuwe remvertragingsmeter BM22 bedoeld voor professionele toepassingen met eigenschappen ontworpen voor overheidsdiensten.

De nieuwe meter is speciaal ontworpen voor instanties die metingen dienen te verrichten met juridisch waterdicht resultaat en dat tegen een prijs die vele malen lager ligt dan vergelijkbare systemen. 

Het systeem is landelijk in gebruik bij de Nationale Politie in Nederland en andere professionals die juridisch sluitend resultaat moeten leveren bij belangrijke technische onderzoeken. Het omvat in één enkele unit sensoraansluitingen, interne G-sensoren en gyroscoop en GPS aansluiting.

De nieuwe BM22 is sinds 2017 in productie en zal in oktober worden gepresenteerd op het jaarlijkse Euopese congres van de EVU, de Europese organisatie voor professionals in het werkgebied van de ongevallenanalyse. 

De BM22 is een systeem gebaseerd op hoogstaande datalogger en display technieken, maar in beginsel speciaal toegespitst op het meten van remvertraging op de wijze zoals noodzakelijk voor juridisch sluitend resultaat. Daarnaast echter is de meter eenvoudig uitbreidbaar tot een volledige professionele datalogger met extra sensor ingangen, databus (o.a. CAN) aansluiting, extreem hoge samplerate en gesynchroniseerde data-video opname.

De nieuwe BM22 is het top-of-the-bill systeem momenteel op de markt voor professionele ongevallenanalyse. Kom naar het EVU congres in Haarlem in oktober om meer te zien van dit nieuwe unieke systeem.